Skip to Content

Låneskydd - för en tryggare framtid

Ett låneskydd är en försäkring som betalar månadskostnaderna för ditt bolån om du blir sjuk, förlorar jobbet eller om den du delar lånet med dör. Det är en extra trygghet som gör att du och din familj kan bo kvar även om något oförutsett händer.

Är låneskydd för mig?
Innan du tar ett bolån behöver du räkna på om kan betala av lånet om du blir sjuk, hamnar på sjukhus en längre tid eller blir arbetslös. Du behöver också fundera på vad som händer med lånet om det värsta skulle inträffa och du dör. I Norden tenderar vi att tro att vi har skydd för de flesta oförutsedda händelser men detta skydd behöver ofta förstärkas eftersom det finns ett ersättningstak i det allmänna systemet. Om du vill ha en extra trygghet är ett låneskydd för dig.

Jag ska ta ett bolån och vill försäkra lånet hur gör jag?
Våra försäkringar kan enbart tecknas via våra samarbetspartners. Ta kontakt med din bank eller långivare och fråga om de erbjuder låneskydd via BNP Paribas Cardif. De kan hjälpa dig att teckna en låneskyddförsäkring i samband med lånet. 

Kan vem som helst teckna ett låneskydd?
I de flesta fall behöver man vara myndig och folkbokförd i Sverige. Läs noga igenom förköpsinformationen innan du tecknar låneskyddet så att du är säker på att du uppfyller kraven för att få teckna försäkringen.

Detta ingår i ditt låneskydd

  Ersättning vid arbetslöshet.

  Ersättning vid sjukskrivning.

  Utbetalning vid dödsfall.

 

Kontakta oss gärna på om du har några frågor om låneskydd.
Mejl: info@bnpparibascardif.se 

För tecknade av försäkring hänvisar vi dig till din bank.