Låneskydd - för en tryggare framtid

Ett låneskydd är en försäkring som kan betala månadskostnaderna för ditt bolån om du blir sjuk, förlorar jobbet eller om du eller den du delar lånet med dör. Det är en extra trygghet som gör att du och din familj kan bo kvar även om något oförutsett händer.

Är låneskydd för mig?
I Norden tenderar vi att tro att vi har skydd för de flesta oförutsedda händelser men detta skydd behöver ofta förstärkas eftersom det finns ett ersättningstak i det allmänna systemet. Innan du tar ett bolån behöver du fundera på om du klarar att betala lånet vid händelse av sjukdom eller arbetslöshet. Om du vill öka din ekonomiska trygghet och slippa oroa dig för bolånet är ett låneskydd för dig.

Jag ska ta ett bolån och vill försäkra lånet hur gör jag?
Vi samarbetar med SBAB, Danske Bank och Handelsbanken som erbjuder låneskydd genom oss. Ta kontakt med din bank så hjälper de dig att teckna en låneskyddförsäkring i samband med att du tar bolån. 

Kan vem som helst teckna ett låneskydd?
Det finns ett antal kriterier för att få teckna en försäkring, exempelvis behöver man vara myndig och folkbokförd i Sverige. Läs noga igenom förköpsinformationen innan du tecknar låneskyddet för att säkerställa att du kan teckna försäkringen.

Ett låneskydd kan ge dig

 Ersättning vid arbetslöshet.

 Ersättning vid sjukskrivning.

 Utbetalning vid dödsfall.

 

Kontakta oss gärna om du har några frågor om låneskydd.
Mejl: info@bnpparibascardif.se 

För tecknande av försäkring hänvisar vi dig till din bank.

 

Våra försäkringar säljs i samarbete med