Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Vanliga frågor och svar

Här hittar du svaren på de mest ställda frågorna.

Hur ansöker jag om ersättning?

Om du blivit arbetslös eller sjukskriven och har ett Betalskydd eller Låneskydd kan du anmäla din skada online. För övriga försäkringar är du välkommen att ringa oss på 020 - 52 52 56 för att beställa en skadeblankett. 

Du kan även vända dig till vår samarbetspartner där du ansökte om din försäkring. 
  
Du skickar din skadeanmälan till: 
BNP Paribas Cardif, Box 24110, 400 22 Göteborg.

Vad är kvalificeringstid och karenstid?  

Försäkringen har en kvalificeringstid och en karenstid. Kvalificeringstiden är den första tiden efter att du blivit ansluten till försäkringen och du får inte ersättning för händelser som inträffar under denna tid. Karenstiden är den första tiden från det att skadan eller händelsen inträffar. Under karenstiden får du ingen ersättning. 
 
Vilken kvalificeringstid och karenstid din försäkring har hittar du i försäkringens villkor. 

Hur lång tid tar det innan jag får besked? 

Handläggningstiden kan ta upp till två veckor från det att vi har mottagit kompletta handlingar. Samtliga handlingar behöver skickas in för att ett beslut kan tas. 

Vilken dokumentation krävs? 

All information gällande vilka handlingar du behöver hittar du på vår uppladdningssida.
 
Vid arbetslöshet: A-kassans utbetalningsspecifikation finns att hämta via a-kassans hemsida. På utbetalningsspecifikationen behöver ditt namn och antalet ersättningsdagar för respektive vecka framgå. 
 
Vid sjukskrivning: Försäkringskassans utbetalningsspecifikation finns att hämta på Försäkringskassans hemsida. På utbetalningsspecifikationen behöver ersättningsgrad och period framgå. 

Vad är ett 037-intyg?

037-intyg är ett intyg som visar vilka ersättningar du har eller har haft från Försäkringskassan de senaste 2 åren. Du kan ladda ner detta intyg på Försäkringskassans hemsida eller beställa det på telefon från Försäkringskassans kundservice. 

Kan jag logga in på "Mina sidor" (MyCardif)? 

I MyCardif kan du se både dina försäkringar och dina ärenden. Kontakta vår kundservice på 020-52 52 56 om din försäkring eller ditt ärende inte syns.

Var laddar jag upp fler handlingar? 

Om du vill komplettera din skadeanmälan eller ladda upp handlingar i ett pågående ärende kan du göra det under fliken Skicka in dokument

Jag har frågor om min amortering, betalning och mitt lån, vem vänder jag mig till?  

BNP Paribas Cardif administrerar din försäkring. Har du frågor som rör amortering eller betalning av ditt lån hänvisar vi dig till din långivare. 
 

BNP PARIBAS CARDIF
Box 24110
400 22 Göteborg

Tel:020- 52 52 56

Mejl:info@bnpparibascardif.se